Digitālais Covid-19 sertifikātu iespējams saņemt arī Alsungas pašvaldībā

Digitālais Covid-19 sertifikātu iespējams saņemt arī Alsungas pašvaldībā

No 1. jūnija ikvienam ir iespēja elektroniski iegūt digitālu sertifikātu, kas apliecina vakcinācija pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu. Digitālais Covid-19 sertifikāts ir apliecinājums tam, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19, veikusi Covid-19 analīzes, vai arī vīrusu pārslimojusi. To var izmantot Latvijas Republikas teritorijā, piemēram, kā apliecinājumu pakalpojuma saņemšanai, iestādes vai pasākuma apmeklēšanai.
Lai apskatītu savu digitālo Covid-19 sertifikātu, nepieciešams:

Lai izdrukātu savu digitālo Covid-19 sertifikātu, nepieciešams:

Šobrīd ir pieejami šādi digitālie sertifikāti:

Katrs sertifikāts satur unikālu QR kodu, kas ir apliecināts ar digitālu simbolu virkni. Šī simbolu virkne ir kā digitāls paraksts jeb apliecinājums par sertifikātā iekļautās informācijas ticamību. Noskenējot QR kodu ar viedtālrunī esošo QR koda nolasīšanas aplikāciju, iespējams noskaidrot to, vai konkrētais sertifikāts ir derīgs vai nav derīgs, un pārliecināties, vai sertifikāts ir autentisks. QR kodu var noskenēt no sertifikāta digitālās versijas (piemēram, uzrādot to viedtālrunī) vai sertifikāta izdrukas uz papīra.

Ja personai nav iespējas saņemt sertifikātu elektroniski, tad to var pieprasīt arī papīra formātā:

Atgādinām, ka dodoties apmeklēt pasākumu vai ceļojot, līdzi jāņem arī personu apliecinošs dokuments - pase vai ID karte!

 

x
Alsungas novada pašvaldības mājas lapas vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu valodā „cookies”), papildus informāciju skat. šeit. Labi